Συχνές ερωτήσεις για τα εμφυτεύματα

Συχνές ερωτήσεις για τα εμφυτεύματα - Π. Μπόσνα

Συχνές ερωτήσεις για τα εμφυτεύματα - Π. Μπόσνα

Τι χρειάζεται για να βάλω εμφυτεύματα;

Είναι απαραίτητη η αρχική εξέταση για να δούμε αν είστε υποψήφιος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι η ύπαρξη επαρκούς οστού (κόκαλου). Επιπλέον, αξιολογείται η γενική κατάσταση της υγείας σας, καθώς και η κατάσταση των δοντιών σας και το επίπεδο εφαρμογής στοματικής υγιεινής.

Συνήθως, μια πανοραμική ακτινογραφία σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση είναι αρκετά για να διαπιστώσουμε την ύπαρξη επαρκούς οστού για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Υπάρχουν όμως διάφορες ανατομικές οντότητες στις γνάθους μας όπως τα ιγμόρεια και η ρινική κοιλότητα στην άνω γνάθο και το κάτω φατνιακό νεύρο στην κάτω γνάθο που δημιουργούν περιορισμούς στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και απαιτούν λεπτομερή διαγνωστική απεικόνιση, όπως η απλή τομογραφία ή η αξονική τομογραφία.

Γιατί οδοντικά εμφυτεύματα;

  1. Γιατί είναι η εναλλακτική λύση της γέφυρας για αντικατάσταση δοντιών που λείπουν, αποφεύγοντας την ανάγκη να παρασκευάσουμε τα υγιή γερά μας δόντια.
  2. Επίσης είναι η εναλλακτική στις οδοντιατρικές συγκολλητικές ουσίες για να συγκρατούμε ολικές οδοντοστοιχίες, κάνοντας τις πιο σταθερές και λιγότερο επώδυνες.
  3. Γιατί προλαμβάνουν την απώλεια οστού και τις αλλαγές στο περίγραμμα του προσώπου που σχετίζονται με την απώλεια οστού.
  4. Γιατί τα εμφυτεύματα είναι μία προβλέψιμη λύση μακράς διαρκείας.

Πως θα βοηθήσουν τα εμφυτεύματα, στο να φοράω την κινητή ή ακίνητη οδοντοστοιχία?

  1. Παρέχουν συγκράτηση ώστε η οδοντοστοιχία μένει στην θέση της
  2.  Μπορείς να μασάς με περισσότερη δύναμη, γιατί τα εμφυτεύματα δεν θα επιτρέψουν στην οδοντοστοιχία να πληγώσει τα ούλα σου όταν τρως σκληρές τροφές.
  3. Η οδοντοστοιχία σου θα είναι πιο σταθερή γιατί τα εμφυτεύματα μειώνουν δραματικά την συνεχή απώλεια οστού

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons