Πότε γίνεται πανοραμική ακτινογραφία

Πανοραμική Ακτινογραφία στο οδοντιατρείο της Π. Μπόσνα

Πανοραμική Ακτινογραφία στο οδοντιατρείο της Π. Μπόσνα

Πολλές ασθένειες της στοματικής κοιλότητας (δόντια, περιβάλλοντες ιστοί και οστό) δεν είναι ορατές από τον οδοντίατρο, μετά από μια στοματολογική εξέταση. Η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία είναι ένα βοηθητικό διαγνωστικό εργαλείο για τον οδοντίατρο και είναι απαραίτητη:

Πανοραμική Ακτινογραφία στο οδοντιατρείο της Π. Μπόσνα

Ο τελευταίας γενιάς Ορθοπαντογράφος για Ψηφιακή Ακτινογραφία που διαθέτει το Ακτινολογικό μας Τμήμα, μειώνει κατά 90% την έκθεση σε ιονίζουσα ακτινοβολία σε σχέση με παλαιότερα αναλογικά ακτινολογικά μηχανήματα και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για παιδιά.

Επίσης, προσφέρει ιδιαίτερα αυξημένη ευκρίνεια, οπότε διευκολύνουν τον οδοντίατρο να πάρει την καλύτερη απόφαση όσον αφορά τη διάγνωση πολλών παθολογικών καταστάσεων της στοματικής κοιλότητας, κυρίως για τη διάγνωση οδοντικών παθήσεων, για το σχεδιασμό θεραπειών ή χειρουργικών επεμβάσεων και για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας ή επέμβασης.

Πώς γίνεται η ακτινογραφία

Για τη λήψη πανοραμικής ακτινογραφίας εισέρχεστε σε πλήρως θωρακισμένη με μόλυβδο αίθουσα ακτινολογικού (ώστε να εξασφαλίσουμε πλήρη ακτινοπροστασία), στέκεστε ακίνητοι, δαγκώνοντας ένα ορισμένο σημείο, και το κινούμενο μέρος του μηχανήματος γυρνάει γύρω από το κεφάλι σας. Η διαδικασία διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και είναι ασφαλής και ανώδυνη.

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons