Λεύκανση δοντιών

Λεύκανση Δοντιών - Οδοντίατρος στη Αριδαία Πέλλας

Λεύκανση Δοντιών - Οδοντίατρος στη Αριδαία Πέλλας

Η λεύκανση είναι μία η αισθητική παρέμβαση που στόχο έχει τη βελτίωση του χρώματος των σκούρων ή δυσχρωμικών δοντιών. Οι δυσχρωμίες των δοντιών μπορεί να οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. καπνός, κατανάλωση τροφών ή ποτών με χρωστικές), σε εσωτερικούς παράγοντες (π.χ. τετρακυκλίνες, φθόριο, συστηματικά νοσήματα, τραύμα, νέκρωση πολφού, οδοντιατρικά υλικά) ή σε συνδυασμό των δύο (πχ στην πάροδο της ηλικίας).

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι λεύκανσης. Άλλες από αυτές ολοκληρώνονται στο οδοντιατρείο, ενώ άλλες στο σπίτι του ασθενούς, με εξατομικευμένους νάρθηκες που έχει κατασκευάσει ο οδοντίατρος.

Ο οδοντίατρος είναι ο μόνος κατάλληλος να καθορίσει ποιος τύπος λεύκανσης (με ποιο υλικό, σε ποια συγκέντρωση και σε για ποιο χρονικό διάστημα) είναι ο καταλληλότερος για τον καθένα. Η διατήρηση του αποτελέσματος της λεύκανσης διασφαλίζεται με αναμνηστικές δόσεις που γίνονται με τη συχνότητα που συστήνει ο οδοντίατρος.

Η πρόγνωση της λεύκανσης είναι πολύ καλή στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις και ο τύποι δοντιών κατάλληλες για λεύκανση. Τα περιστατικά που δεν ανταποκρίνονται στους λευκαντικούς παράγοντες μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλες μεθόδους, όπως οι όψεις σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης ή οι στεφάνες ολικής κάλυψης.

Πολλοί είναι οι ασθενείς και οι οδοντίατροι που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της λεύκανσης στα δόντια, τους μαλακούς ιστούς του στόματος και τη γενική υγεία. Η αλήθεια είναι πως όταν τηρούνται οι ενδεδειγμένοι κανόνες η λεύκανση είναι μια ασφαλής διαδικασία. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι σπάνιες και, όταν αυτές υπάρχουν, είναι κυρίως παροδικές. Συνήθως οφείλονται στην αλόγιστη και χωρίς παρακολούθηση από ιατρό χρήση των λευκαντικών παραγόντων.
Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός οφείλει να ενημερώνει αναλυτικά τον ασθενή του για την όλη διαδικασία και ο ασθενής οφείλει να ακολουθεί πιστά την αγωγή που του προτείνει ο οδοντίατρος για ένα κατά το δυνατό προβλέψιμο αποτέλεσμα

Λεύκανση Δοντιών - Οδοντίατρος στη Αριδαία Πέλλας

Στο Ιατρείο μας χρησιμοποιούμε όλες τις σύγχρονες τεχνικές για τη λεύκανση των δοντιών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας:

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons