Καθαρισμός και φθορίωση

Καθαρισμός και φθορίωση - Π. Μπόσνα

Καθαρισμός και φθορίωση - Π. Μπόσνα

Το φθόριο είναι ένα στοιχείο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικό για τα δόντια και οφείλεται στην ικανότητά του να αυξάνει την αντίσταση της αδαμαντίνης ενάντια στα τερηδονογόνα οξέα που παράγονται από τα μικρόβια μέσα στο στόμα. Η δράση του φθορίου στην αδαμαντίνη είναι κυρίως τοπική  και  όταν  χρησιμοποιείται  σωστά  δεν  παρουσιάζει  κανένα  κίνδυνο  για  την  υγεία  των  ανθρώπων. Στο Ιατρειο μας αναλαμβάνουμε υπεύθυνα τη φθορίαση των παιδικών δοντιών.

Η χρήση της φθορίωσης στην παιδική και εφηβική ηλικία είναι απολύτως τεκμηριωμένη επιστημονικά και συστήνεται από την Παγκόσμια (IAPD), την Ευρωπαϊκή (EAPD) και την Αμερικανική (AAPD) Παιδοδοντική Εταιρεία.

H οδοντίατρος  θα  κάνει τοπική εφαρμογή φθορίου στα δόντια είτε με τη μορφή βερνικιού που επαλείφεται με πινελάκι, είτε με τη μορφή τζελ ή αφρού. Το φθόριο δρα στα δόντια μέχρι και για 6 μήνες και μειώνει την τερηδόνα σε ποσοστό μέχρι και 45% με την προϋπόθεση ότι γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η εφαρμογή της φθορίωσης γίνεται προληπτικά δύο φορές τον χρόνο σε παιδιά μεγαλύτερα των 3 χρόνων, δηλαδή όταν έχει ολοκληρωθεί η ανατολή των νεογιλών δοντιών. Σε μικρότερα παιδιά γίνεται μόνο όταν υπάρχει ιστορικό τερηδόνας στη βρεφική ηλικία.

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons