Φροντίδα των δοντιών και βούρτσισμα

Φροντίδα των δοντιών - Οδοντιατρείο Π. Μπόσνα

Φροντίδα των δοντιών - Οδοντιατρείο Π. Μπόσνα

Πότε και πώς πρέπει να βουρτσίζονται τα δόντια;

Ακόμα πριν εμφανιστούν τα δόντια θα πρέπει να καθαρίζετε τα ούλα του παιδιού με βρεγμένη γάζα ή ειδικό υγρό μαντηλάκι.

Το βούρτσισμα ξεκινά περίπου στην ηλικία του ενός έτους και οπωσδήποτε μόλις εμφανιστεί το πρώτο δόντια. Τότε ξεκινά η συσσώρευση μικροβίων στο στόμα είτε από την μητέρα, είτε με άλλους τρόπους. Τα μικρόβια ξεριζώνονται στην αρχή, πριν αυξηθούν και γίνουν παθογόνα. Τα χαλασμένα παιδικά δόντια δημιουργούν ένα μολυσμένο περιβάλλον στο στόμα και όταν ανατείλουν τα μόνιμα δόντια, επηρεάζονται άμεσα. Επίσης, μπορεί να επηρεάσουν τη γενική υγεία του παιδιού, προκαλώντας πόνο και μερικές φορές πυρετό.

Στα πολύ μικρά παιδιά, χρησιμοποιήστε φθοριούχο οδοντόπαστα ειδική για παιδιά στη σωστή δόση, σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδοδοντιάτρου. Βουρτσίστε δυο φορές την ημέρα πρωί – βράδυ τα δοντάκια. Μη ξεπλένετε τα δόντια του μωρού αλλά αφήστε την οδοντόπαστα για να δράσει με το φθόριο που περιέχει, πάνω στα δόντια.

Ελέγχετε προσωπικά το σωστό βούρτσισμα των δοντιών από το παιδί σας, μέχρι την ηλικία των 8 χρόνων. Τα παιδιά, βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά από κάθε γεύμα και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Επίσης, παρακολουθήστε τον αριθμό των σνακ που περιέχουν ζάχαρη που δίνετε στα παιδιά σας.

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons