Διαδικασία εμφύτευσης

Διαδικασία εμφύτευσης - Π. Μπόσνα

Διαδικασία εμφύτευσης - Π. Μπόσνα

Μετά τον έλεγχο του ιατρικού ιστορικού, της ποιότητας και ποσότητας του οστού του ασθενούς καθορίζεται ο αριθμός και οι θέσεις των εμφυτευμάτων.
Η διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων γίνεται χειρουργικά και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε οδοντιατρείο υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός από οδοντίατρο-περιοδοντολόγο κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Διενεργείται υπό τοπική αναισθησία στο ιατρείο ακολουθώντας αυστηρό πρωτόκολλο ασηψίας-αντισηψίας.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στη γνάθο στις θέσεις που έχουν αποφασιστεί στον προεγχειρητικό έλεγχο, επάνω τους βιδώνονται βίδες κάλυψης και σκεπάζονται από το ούλο.

Θα ακολουθήσει ένα διάστημα αναμονής που κυμαίνεται από 2-6 μήνες. Στο διάστημα αυτό το τιτάνιο του εμφυτεύματος αλληλεπιδρά με το οστούν της γνάθου, καταλήγοντας σε μια πολύ ισχυρή σύνδεση μεταξύ τους, ικανή να αντέχει τις μασητικές δυνάμεις (οστεοενσωμάτωση).

 

Μετά την πάροδο του διαστήματος αναμονής, το εμφύτευμα αποκαλύπτεται στο στοματικό περιβάλλον με πολύ μικρή επέμβαση και τοποθετείται σε αυτό ένας μικρός άξονας, η βίδα επούλωσης ώστε μετά από 3 εβδομάδες να ακολουθήσει η προσθετική εργασία.

Σε αυτό το στάδιο γίνεται έλεγχος των εμφυτευμάτων, τόσο κλινικά όσο και ακτινογραφικά, ώστε να διαπιστωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η οστεοενσωμάτωση.
Το εμφύτευμα θα πρέπει να είναι ακίνητο, και η παρουσία του να μην προκαλεί πόνο οποιασδήποτε μορφής στους γύρω ιστούς. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα ποσοστά επιτυχίας ανέρχονται στο 95-97%.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας προσθετικής αποκατάστασης των εμφυτευμάτων προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στεφανών σε φυσικά δόντια (αποτύπωμα, επιλογή χρώματος, δοκιμή μεταλλικού σκελετού κ.ά.)

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons