Blog

Εάν ο έφηβος είναι χρήστης καπνού σε οποιαδήποτε μορφή, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του και να προκαλέσει ανίατες βλάβες.

Θα πρέπει να γνωρίζει πρωτίστως για τα προβλήματα αισθητικής των δοντιών του και απώλειας ενός όμορφου χαμόγελου, διότι στην εφηβεία το ενδιαφέρον για την εμφάνιση είναι αυξημένο.

 

smoking-teenager

Βοηθήστε το παιδί σας να αποφύγει τα προϊόντα καπνού σε οποιαδήποτε μορφή. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφευχθεί η άμεση επαφή της γλώσσας, των ούλων και του στόματος συνολικά με καρκινογόνες χημικές.

Διαλύστε και τους μύθους για τα είδη καπνού χωρίς καύση, αντί του τσιγάρου! Τα είδη καπνού χωρίς καύση, τα οποία όμως εισπνέονται ή μασιούνται, χρησιμοποιούνται συχνά από τους εφήβους επειδή πιστεύουν ότι είναι μια ασφαλής, εναλλακτική λύση αντί του καπνίσματος τσιγάρου. Αυτή είναι μια ατυχής παρεξήγηση. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο ατμός μπορεί να είναι πιο εθιστικός από το κάπνισμα τσιγάρου και πιο δύσκολη η διακοπή του. Επίσης, η καθημερινή μάσηση ταμπάκο αντιστοιχεί με νικοτίνη ως 60 τσιγάρων! Σε μόλις 3- 4 μήνες από τη χρήση της, μπορεί να προκαλέσει περιοδοντική νόσο και προ-καρκινικές βλάβες που ονομάζονται λευκοπλακία. Η λευκοπλακία είναι μια πάθηση που εκδηλώνεται με λευκές κηλίδες ή πλάκες στο βλεννογόνο του στόματος, στα ούλα, στην εσωτερική πλευρά των παρειών (μάγουλα) και μερικές φορές κάτω από τη γλώσσα, που δεν απομακρύνονται με απόξεση. Περίπου στο 5% των περιπτώσεων εξελίσσεται σε καρκίνο του στόματος.

Εάν το παιδί σας είναι ένας χρήστης καπνού που πρέπει να προσέξετε για το επόμενο που θα μπορούσε να είναι πρώιμα σημάδια του καρκίνου του στόματος. Επειδή συνήθως δεν είναι επώδυνα, οι άνθρωποι συχνά τους αγνοούν. Αν ο καρκίνος του στόματος δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστείστα αρχικά στάδια, μπορεί να απαιτήσει εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις που μερικές φορές παραμορφώνουν το πρόσωπο αλλά μπορεί να σκοτώσει!

Ελέγξτε ή πιέστε το έφηβο παιδί σας να επισκεφθεί επειγόντως τον οδοντίατρό του, εάν:

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons