Blog

Οδοντιατρική και Κύηση- Οδοντίατρος Π.Μπόσνα

Οδοντιατρική και Κύηση- Οδοντίατρος Π.Μπόσνα

Είναι πολύ σημαντικό για τις μέλλουσες μητέρες να γνωρίζουν, ότι η υγεία του στόματος και οι διατροφικές τους συνήθειες επηρεάζουν όχι μόνο για τη συνολική ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά και για την ανάπτυξη των δοντιών του. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιοδοντική νόσος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και χαμηλού βάρους γέννησης.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η έκκριση πολλών διαφορετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η ορμονική διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε διόγκωση, πόνο ή αιμορραγία των ούλων μιας εγκύου γυναίκας και ονομάζεται ουλίτιδα κύησης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και εξαφανίζεται μόλις γεννάει. Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με τη συστηματική βούρτσισμα των δοντιών, μεσοδόντια βουρτσάκια, οδοντικό νήμα κ.α

Για τους παραπάνω λόγους επισκεφθείτε τον Οδοντίατρο, πριν απο μια προγραμματισμένη εγκυμοσύνη! Αυτός θα εξετάσει τη γενικότερη κατάσταση των δοντιών και των ούλων σας και θα προβεί στις απαραίτητες επεμβάσεις όπως στον καθαρισμό των δοντιών σας ο οποίος θεωρείται επιβεβλημένος και θα ολοκληρώσει με τον προληπτικό έλεγχο. Εαν συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα προγραμματίσει θεραπεία με στόχο την υγεία της στοματικής σας κοιλότητας πριν από την εγκυμοσύνη.

Οι γυναίκες που εμφανίζουν πρόβλημα περιοδοντίτιδας θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν άμεσα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς έρευνες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει και αποδείξει ότι η περιοδοντίτιδα μπορεί να σχετίζεται τόσο με πιθανότητα πρόωρου τοκετού όσο και με πιθανότητα γέννησης ελλιποβαρούς (χαμηλού βάρους) νεογνού.

Στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, ισχύει απόλυτα ότι η οδοντιατρική πρόληψη πραγματικά προλαμβάνει σοβαρότερα προβλήματα.

Start typing and press Enter to search

Show Buttons
Hide Buttons